Nárazník auta

- 2021-12-08-

Predná a zadná časť auta sú vybavené nárazníkmi, ktoré majú nielen dekoratívne funkcie, ale čo je dôležitejšie, sú to bezpečnostné zariadenia, ktoré pohlcujú a zmierňujú vonkajšie nárazy, chránia telo a chránia telo a cestujúcich.

 

Pred mnohými rokmi sa predné a zadné nárazníky automobilov vyrábali hlavne z kovových materiálov. Kanálová oceľ v tvare U bola vyrazená z oceľových plechov s hrúbkou viac ako 3 mm a povrchová úprava bola pochrómovaná. Bol znitovaný alebo zvarený s koľajnicami rámu a porovnaný s karosériou. Zdá sa, že veľká medzera je dodatočnou časťou, ktorá vyzerá veľmi nevzhľadne.

 

S rozvojom automobilového priemyslu a rozsiahlou aplikáciou technických plastov v automobilovom priemysle sa automobilové nárazníky ako dôležité bezpečnostné zariadenie posunuli na cestu inovácií. Predné a zadné nárazníky automobilov si v súčasnosti musia zachovať nielen pôvodnú ochrannú funkciu, ale musia sa tiež snažiť o harmóniu a jednotu s tvarom karosérie a svoju vlastnú hmotnosť. Predné a zadné nárazníky automobilu sú vyrobené z plastu a nazývajú sa plastové nárazníky.

 

Vonkajšia doska a nárazníkový materiál sú vyrobené z plastu a priečny nosník je vyrazený z plechu valcovaného za studena s hrúbkou asi 1,5 mm, aby sa vytvorila drážka v tvare U; vonkajšia doska a nárazníkový materiál sú pripevnené k priečnemu nosníku a priečny nosník a pozdĺžny nosník rámu je možné kedykoľvek spojiť skrutkami. Demontujte ho. Plast použitý v tomto plastovom nárazníku je vo všeobecnosti vyrobený z dvoch typov materiálov, polyesteru a polypropylénu a vyrobenýchvstrekovaním.Napríklad nárazník Peugeotu 405 je vyrobený z materiálov na báze polyesteru a vyrobený reakčným vstrekovaním. Nárazníky modelov Volkswagen Audi 100, Golf, Shanghai Santana, Tianjin Xiali a ďalšie sú vyrobené z polypropylénu vstrekovaním. V zahraničí existuje aj druh plastu nazývaný polykarbonátová séria, ktorý sa infiltruje do zliatinových komponentov a používa metódu vstrekovania zliatin. Spracovaný nárazník má nielen vysokú pevnosť a tuhosť, ale má aj tú výhodu, že je zvárateľný a má dobrý náter. Stále častejšie využitie v autách.

 

Geometrický tvar nárazníka by mal zohľadňovať nielen jeho súlad s tvarom celého vozidla, aby bol zaručený estetický vzhľad, ale mal by spĺňať aj mechanické vlastnosti a charakteristiky absorpcie energie, aby sa zabezpečilo tlmenie nárazov a uvoľnenie počas nárazu, ako je znázornené na nasledujúcom obrázku.

 

Nárazník má funkcie bezpečnostnej ochrany, ozdoby vozidla a zlepšenia aerodynamických vlastností vozidla. Z bezpečnostného hľadiska môže auto zohrávať tlmiacu úlohu, keď dôjde k nehode pri nízkej rýchlosti, čím chráni prednú a zadnú karosériu vozidla; môže zohrávať určitú úlohu pri ochrane chodcov, keď dôjde k nehode s chodcom. Z hľadiska vzhľadu je dekoratívny a stal sa dôležitou súčasťou zdobenia vzhľadu auta; zároveň má nárazník auta aj určitý aerodynamický efekt.

Stručne povedané, po pochopení príslušných komponentov nárazníkov automobilov vieme, že poistenie automobilov je vyrobené z plastového materiálu a používa vstrekovanie plastov. Technológia Sunbright má prirodzenú výhodu pri vstrekovaní, či už ide o vstrekovacie formy alebo vstrekovacie diely sú vašou najlepšou voľbou. Vitajte vo svojom dopyte.


Odkaz na plastové diely pre vstrekovanie plastov je uvedený nižšie.

Auto diely so vstrekovaním plastov